Golf la Moraleja, Madrid

Renovation project for a golf club house

location: La Moraleja, Spain

year: 2006

type: Open international competition

status: competition 2nd prize

area: 2.100 m2

client: Golf la Moraleja

 

team: Arabella Masson, Csaba Tarsoly

The project maintains the monumental unity of the exterior of the building while trying to enhance and clarify the interior spaces, facilitating their use and creating an elegant and generous atmosphere.

The interior is quiet, serene and with a slightly festive touch, provided by the red tone used for walls and furniture. It is proven that the human eye, having seen red color for a long time, reinforces the perception of its complementary color, green. In that way, going out of the building to enjoy the view, visitors will be faced with a surprising and intense feeling of greenery, one of the main aspects that fascinate every golf lover.

La propuesta mantiene la unidad monumental del exterior del edificio mientras intenta potenciar y clarificar los espacios interiores, facilitando su uso y creando una atmosfera tan elegante como generosa.

El ambiente es tranquilo, sereno y con un pequeño toque festivo, aportado por el tono rojo utilizado en paredes y mobiliario. Está comprobado que el ojo humano, después de haber visto mucho rojo, refuerza la percepción de su color complementario, el verde. De este modo, al salir del edificio y contemplar las vistas, el visitante se verá enfrentado a una sorprendente e intensa sensación de verdor, uno de los principales aspectos que fascinan a todo buen amante del golf.