Multipurpose Hall                    “Les Glariers”

New Construction of an Event Space

location: Aigle, Switzerland

year: 2016

type: open international competition

area: 9.800 m2

client: Commune d’Aigle

team: Arabella Masson, Csaba Tarsoly

 

The built volume is located on the plot so as to create, in the north, a new square shared with the future covered market of Glariers and southward, a green area.

In line with the future redevelopment of the Glariers Avenue proposed by the municipality of Aigle, the south-north link between the city and the recreation area is reinforced by the project by proposing a sequence of public spaces.

Le volume bâti est implanté sur la parcelle de manière à créer, au nord, une nouvelle place en commun avec le futur marché couvert des Glariers et vers le sud, une zone de verdure.

En concordance avec le futur réaménagement de l’avenue des Glariers proposé par la Commune d’Aigle, la liaison sud-nord, entre la ville et la zone de loisirs, est renforcée par le projet qui propose une séquence d’espaces publics.